dimecres, 1 de juny del 2011

SOPAR LLIURAMENT DE PREMIS DE LA 23 EDICIÓ DELS PREMIS TACA'M

Enguany la 23 edició es consolida com l'oferta teatral de temporada d'hivern-primavera a Caldes de Montbui amb una mitjana global de 1.400 espectadors i deu agrupacions teatrals provinents de Catalunya i el País Valencià.

Un any més, el repartiment de premis tindrà lloc en el decurs d'un sopar a la Sala Noble de l' Espai Can Rius el pròxim dia 4 de juny a les 22,00 hrs. Està previst que hi assisteixen una àmplia representació dels grups participants, d’ Ateneus Laïcs i Progressistes ( casa mare del Centre) així com representants de l'Ajuntament de Caldes de Montbui.

Aquest any una seixantena de grups han fet arribar les seves obres per a participar al concurs. Enguany, els deu grups seleccionats provenen de parts tan diverses del territori de parla catalana com Barcelona, Súria, Tàrrega, Centelles, Calafell o Eliana (València).

En aquesta 23 edició del TACA'M s'ha configurat un cartell de representacions equilibrat, apostant de nou per les obres d'autor propi com el cas de L'Auditor de Josep Mèlich del grup la K-MAMA de Calafell o del grup KAUEN d'Eliana ( València) i per clàssics universals com Òscar Wilde, Federico Garcia Lorca o de casa nostra com Santiago Rusiñol. També de més actuals com Benet i Jornet i Sergi Belbel. Un equilibri que també s'ha donat en els gèneres representats: comèdia romàntica, tragèdia, vodevil i musical.

Si bé el TACA'M, concurs de teatre que organitza el Centre, Ateneu Democràtic i Progressista, ofereix un preu especial per als socis, acull tota mena de públic del municipi i comarca. Així, el nombre d'espectadors del TACA'M es consolida plenament en l’oferta cultural entre els mesos de gener i abril, assolint una mitjana global de 1.400 espectadors. D'entre aquestes deu sessions, sempre les tardes de diumenge, cal destacar Homes, portada als escenaris pel grup de teatre BAT de Tàrrega que ha estat la que ha comptat amb més assistència.

Tal i com marca el funcionament del concurs, el públic hi ha tingut el seu paper actiu i destacat amb la puntuació a cadascuna de les obres, el resultat de la qual dóna lloc al premi del jurat popular. La mitjana de totes les obres ha superat els 7,42 punts i la puntuació més alta ha estat un 9,43. L'encarregat del veredicte és el jurat que actualment formen 8 persones de l'àmbit local vinculades al món teatral.

Per segon any consecutiu, l'acte de lliurament de premis tindrà lloc durant un sopar a la Sala Noble de l'Espai Can Rius, després que en anys anteriors es desenvolupés a la seu provisional del concurs, a la Sala Stage, Escola d'Arts Escèniques on el certamen ja hi ha celebrat 4 edicions, després d'una bona entesa per part de les dues entitats. Tot plegat després que l'ajuntament de la població, l'any 2005 descartés l'ús de la sala de teatre del Centre, Ateneu Democràtic i Progressista. Fonts de l'entitat, actualment en un moment d'impuls del nou projecte associatiu, no descarten tornar a habilitar aquest espai. Pel que fa a l'acte de lliurament de premis, el Centre veu factible celebrar-lo a la seva pròpia seu social, en pròximes edicions. 

El mes de juliol està previst que es facin públiques les bases de la convocatòria de la  pròxima edició del  TACA'M.

El Centre, Ateneu Democràtic i Progressita, justament acaba de recuperar el seu espai social, amb una nova proposta de cafè cultural que pretén aglutinar iniciatives pròpies de l'entitat així com d'altres que siguin sensibles als valors ateneístics que defensa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada