diumenge, 10 de juny del 2012

Concert amb ALESSIO ARENA aquest divendres dia 15 de juny a les 20:30 h.

Cantautor nascut a Nàpols (Itàlia) l’ any 1984, que actualment resideix a Barcelona. Després de participar en discos de producció italiana, com La versione dell’acqua (Meridiano Zero) i Canzoni (Magma) que conté el single L’uomo con la finestra in petto, enregistra el seu primer Ep amb el títol d’Autorretrato de ciudad invisible (diMusicaInMusica, 2010).

Alessio Arena ofereix concerts en un pont constant entre Nàpols i Catalunya. A més a més, ha actuat a Roma, Madrid, València... Darrerament ha presentat el seu Ep en el Teatre Elicantropo de Nàpols i en la tercera edició del NunOFF- festival de creació emergent de Barcelona. En el mateix festival va donar un tast del seu nou projecte en catalá que té per títol “Bestiari familiar”.

És també autor de les novel·les, L’infanzia delle cose (Manni, 2009), premi “Giuseppe Giusti Opera Prima” Il mio cuore è un mandarino acerbo (Zona, 2010) i La casa girata (SenzaPatria, 2011). Per teatre ha escrit les obres Hielo, producció de Nudo Teatro de Madrid, Marinella i Quattro mamme scelte a caso, juntament amb altres escriptors de la nova escena napolitana.

“El seu estil recorda la nova trova de Silvio Rodríguez i Pablo
Milanés, lligats a la seva terra però oberts cap als sons del món.
La veu d’Arena és afilada i delicada, constantment a la vora de la taquicàrdia”
Federico Vacalebre, Il Mattino

“Que la canti o només l'escrigui, la seva llengua és un foc d'artifici, d'aquests
que criden i callen al mateix temps el dolor de Nàpols, en
cada nit de finalització d'any.”
Franco Capacchione, Rolling Stone Italia




Amb el seu primer projecte totalment escrit i cantat en catalá (tot i que les arrels narratives de cada cançó siguin napolitanes ), l’Alessio Arena proposa una radiografia poètica i visionaria d’una familia i la seva identitat en continua construcció. A mig camí entre un diari íntim, senzillament descriptiu, i les textures líriques d’un pop nou barroc (és a dir un pop amb instrumentació clàssica), aquest —Bestiari familiar— té el caràcter despiadat d’un testament


Formació:

ALESSIO ARENA veu, guitarra, ukelele

CLARA PEYA piano

NÚRIA GALVANY violoncel

ANNA TOBIAS percussions






+ info http://www.alessioarena.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada