diumenge, 10 de febrer del 2013

Dijous, 14 febrer a les 21.00h Sopar solidari "ENS MOVEM PER MALI" Participa!



























Des d'El Centre" i amb la col.laboració de l'ONG Timbuktu Music Project hem convocat una acció d'urgència per tal d'aportar el nostre granet d'arròs a Mali. 

La proposta és senzilla: participar a un sopar a on el Baba Maiga i la Marina Ubach de Timbuktu Music Projectens facin cinc cèntims del que està passant a Mali i de les repercussions del conflicte per a la gent que ells tan i tan bé coneixen.

El sopar costa 15 €, dels que aniran directes a comprar arròs per les comunitats afectades. Qui s'animi a venir al sopar pot fer la reserva al mateix Cafè del Centre.

Ens movem per Mali

Des de fa més de tres setmanes, Mali és notícia arreu del món arrel de la intervenció al país de les tropes militars franceses -a les que s'hi està afegint gradualment l'exèrcit africà-, per tal de frenar el radicalisme islàmic. Ja han alliberat les principals ciutats del nord, tot i que la guerra continua ara al desert, terreny que coneixen bé els radicals o yihadistes. Mali ha tingut durant molts anys una de les democràcies més estables de l’Àfrica Occidental. Però els greus conflictes que s’han anat succeint durant aquest darrer any (rebel·lió tuareg de l’MNLA al nord per crear l’estat independent d’Azawad, invasió de grups radicals a Gao, Kidal i Tombouctou, i cop d’estat a la capital, Bamako), han creat una gran inestabilitat política al país seguida d’una gran crisi humanitària, provocant un gran èxode. Milers de persones han fugit de la zona nord, desplaçant-se en països veïns o viatjant cap al sud del país. Els radicals islàmics o yihadistes van imposar a Tombouctou i altres ciutats la "Sharia" o llei islàmica, oblidant la majoria de drets fonamentals de les persones, especialment els de les dones. Entre les prohibicions hi havia el de la música: no es podia escoltar, tocar o ballar, fet absolutament sorprenent entre els habitants perquè la música és la base de la seva comunicació, tradició i cultura. 

De la situació de Mali parlarem amb el músic malià Baba Maiga i la periodista catalana Marina Ubach, ambdós de Timbuktu Music Project, associació creada el 2001 a Tombouctou i constituïda com a ONG fa tres anys a Barcelona. Aquesta ONG està treballant per construir una escola de música pels nens a Tombouctou però davant l'urgència han creat una campanya per comprar arròs a Bamako per les famílies més necessitades de Mali.

3 comentaris: