dilluns, 27 de maig de 2013

Presentació del llibre "GRUPS AUTÒNOMS. Una crònica armada de la Transacció democràtica" a càrrec del seu autor Joni D El Dissabte 1 de juny a les 19.00 h


El setembre de 1973 era desarticulat el MIL però aquella ràtzia no va acabar amb el moviment autònom armat sinó que el va reforçar. Les accions per intentar evitar l’execució de Puig Antich, primer, i les que es van dur a terme per expressar la ràbia un cop realitzada aquesta, es van estendre com una taca d’oli. En poc temps es va passar de lluitar contra una dictadura feixista a fer-ho contra una democràcia capitalista i monàrquica.
Van ser els temps en que el rei jurà els “Principios del Movimiento Nacional” i la constitució, el PSOE abandonà el marxisme, el PCE deixà enrere el republicanisme i el capital fonamentà les bases del sistema social que ha acabat esclafant social i econòmicament la ciutadania de l’estat espanyol.
Fou una lluita que durà poc més de deu anys fins que el 1984 es desmantellaren els darrers grups actius.
Aquest llibre ens apropa als joves que van formar part d’aquells grups autònoms que es van rebel·lar davant la gran mentida anomenada “transició democràtica”.


Entrada lliure

Cap comentari:

Publica un comentari