dissabte, 26 d’octubre del 2013

Programació Novembre 2013

El poeta i músic, amb una trajectòria lligada a Bocanegra, Pepe Sales o Pete Sinfield (King Crimson), entre d’altres, ens presenta el seu quart disc, Cançons de l’Akídelara (Saurí Records). Un àlbum en què ens mostra el seu món interior, una mirada crítica al present i on ens descriu a la perfecció carrers, situacions diàries i perplexitats contemporànies. Aquest treball ha rebut elogis de la crítica i segur que quedarà emmarcat com una de les grans obres de referència de la cançó d’autor. Canvi en el horari del concert de Víctor Bocanegra, el concert començarà a les 23.00h, el concert serà amb entrada lliure per tal de contrarestar les molèsties que els pugui suposar aquest canvi.
Entrada lliure



En la seva participació en el passat cicle de jazz vermut, van deixar bocabadats el públic assistent, que va escoltar el seu jazz fusió de músiques llatines i sons característics de la cultura musical més contemporània. En aquest concert, EILO comptarà amb la col·laboració especial de l’ESTHER CONDAL  
Entrada socis 3€ simpatitzants 5€



Xerrada sobre les repercussions que l'actual model de turisme té sobre les comunitats camperoles, tant d'aquí com de països del sud, plantejant propostes d'un model de turisme més responsable amb menys impacte social i mediambiental negatiu. La xerrada anirà a càrrec de Jordi Gascon, doctor en antropologia, membre de la Xarxa de Consum Solidari, i especialitzat en temes de turisme responsable.
+info www.xarxaconsum.org
Organitza: Xarxa de Consum Solidari i Diputació de Barcelona
Entrada lliure


MERCAT D'INTERCANVI D'HIVERN, a la Plaça 11 de Setembre
Vine, porta els teus trastos i canvia'ls per objectes que necessitis! Roba, sabates, complements, llibres...! Tot el que vulguis.
Organitza: La Guspira de Caldes
Més informació: laguspira.blogspot.com










Us convidem a llegir aquestes pàgines amb una mirada crítica. Serà aquesta la millor contribució que podem fer perquè la laïcitat, com a principi, s’acabi imposant al reduccionisme del dogma i a l’autoritarisme disfressat d’autoritat.
Fa dos anys, la Fundació Ferrer i Guàrdia va presentar el primer anuari de la laïcitat. En aquell moment, teníem els desig de conèixer l’estat de la nostra societat en diferents aspectes que, per nosaltres, són cabdals, com l’educació, la llibertat de consciència, l’espai públic, l’adscripció religiosa, la relació entre política i religió, o el finançament d’aquestes. Aquell exercici ens ha servit en aquest tercer anuari per percebre, tot i que de forma limitada, canvis i tendències en la nostra societat i en cada un dels temes que hem considerat d’interès.
Organitza: Fundació Ferrer i Guàrdia, Edicions les Llums i el Centre.
Entrada lliure



El 22 de novembre farà 50 anys de la mort del president Kennedy.
Entrada lliure










Una vida regalada dibuixa un territori, la Barcelona més confusa i opaca del barri de la Ribera. La matèria primera d'aquesta història és la relació, contradictòria i variada, que el narrador i protagonista ha mantingut amb les dones amb qui ha compartit la vida. És una autobiografia literària, una introspecció sense contemplacions i una mirada fresca i poc respectuosa projectada sobre el carrer. La novel·la explora un triangle impúdic entre un Diògenes modern reciclat per la psicoanàlisi, les dones i la literatura. El resultat és una digressió que és al mateix temps un pretext per reflexionar sobre la pràctica de l'escriptura i la necessitat inevitable de conèixer la condició humana.
Entrada lliure



Una festa de notes en què el vent i les cordes juguen a seduir-se. Aquesta és l’ànima de Triki-Arp, una fusió proposada per dos grans mestres de la música folk: l’acordionista basc Kepa Junkera i l’arpista català Josep Maria Ribelles. Amb la col·laboració del percussionista Marc Vila, l’espectacle uneix el sabor del Cantàbric i la Mediterrània, unint emocions a partir de les melodies que tracen la trikitixa i l’arpa. Mestratge i complicitat en un duet únic i excepcional.
Organitza: Circuit Folc i el Centre
El documental definitiu sobre el grup de Manchester. El director explica com una ciutat industrial, bruta, freda i pobra va inspirar una banda mítica, sobre la qual es va edificar una de les escenes musicals claus del S.X.X.


Jordi Barra (documentalista i cartògraf) i Ton Barnils (editor d’Edicions DAU) ens presentaran LAS BRIGADAS INTERNACIONALES i la col·lecció ATLAS DE LA GUERRA CIVIL, una fita en la historiografia del nostre país. Mapes en què apareixen poblacions, exèrcits, el moviment dels fronts, els bombardeigs, la guerra al mar i la guerra aèria, etc. Des del cop d’Estat fins a la batalla de l’Ebre i la fi del conflicte.
Entrada lliure






Batak és un grup del Vallès Oriental que neix de fusionar en les seves composicions un instrument del folk, com és l'acordió diatònic, amb altres influències de la banda, que van des del reggae o l'ska al blues i el rock.
+info www.batak.cat
Organitza: Petit indie
Entrada socis 3 €, simpatitzants 5 €



Acte ‘Caldes per la vida. No a la pena de mort’, dintre de la campanya mundial “Ciutats per la vida. No a la pena de mort”.
Després de la lectura del manifest contra la pena de mort, es projectarà el documental ‘Pablo Ibar, último asalto de un Urtain’, que aborda la situació de l'únic espanyol condemnat a mort en el món i de la lluita desesperada de la seva família, perquè  es reobri el cas que el va portar fins al corredor de la mort, ara ja fa més de deu anys.
L’acte finalitzarà amb l’actuació del grup AMALGAMA
Organitza: Amnistia Internacional Caldes
Entrada lliure


CURSOS I TALLERS


Taller d’història contemporània: “Les claus per entendre el present”
A càrrec de l’historiador Orland Mena
Dimarts, del 12 de novembre al 18 de febrer, de 19.00h a 20.30h (12 sessions)
Inscripcions al Cafè del Centre o al telèfon 630.71.51.69


ESPAI  EXPRESSIONS


Exposició “MATERNITAT EN TEMPS D’EXILI”

Fins el 17 de novembre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada