dilluns, 2 de desembre del 2013

Cinema al centre amb THE BEST YEARS OF OUR LIVES de William Wyler 1948. Diumenge 15 de desembre, a les 18.30h


*The Best Years of Our Lives (també coneguda comEls millors anys de la nostra vida i El millor de la nostra vida) és una pel·lícula dirigida per William Wyleren l'any 1946, i protagonitzada per Frederic March,Myrna Loy, Teresa Wright, Virginia Maig i Dana Andrews. Està basada en la novel·la Glory For Me de MacKinley Kantor. Una història senzilla i emotiva, narrada i interpretada amb mestratge. Harold Russell, veritable mutilat, es va interpretar a si mateix. La pel·lícula va guanyar set Oscar, a la millor pel·lícula, al millor director, al millor actor principal (Frederic March), al millor actor de repartiment (Harold Russell), al millor guió, a la millor música, i al millor muntatge, i va obtenir una nominació al millor so. A més, Harold Russell es va convertir en la primera i única persona a aconseguir dues Oscar pel mateix paper, ja que a més va aconseguir un Oscar especial honorífic aquest mateix any.

Argument

Tres homes que tornen de la guerra a la seva ciutat realitzen junts l'etapa final del viatge i entaulen amistat. Cadascun es troba, a la seva manera, amb dificultats per a adaptar-se de nou a una vida normal.

Comentaris

El projecte de rodatge d'aquesta pel·lícula va ser encarregat al guionista Robert Sherwood i William Wyler quan aquests estaven en un moment professional bastant poc creatiu. Sherwood es dedicava a escriure els discursos deRoosevelt i Wyler havia estat fent documentals sobre la primera línia de foc, motiu pel qual s'havia quedat parcialment sord. Malgrat ser un gran èxit de públic i de crítica, en la Caça de bruixes de Joseph McCarthy va ser una de les pel·lícules vigilades per considerar-la de contingut subversivo, al parlar de l'adaptació a la pau i el complicat que pot resultar. El Comitè d'Activitats Antiamericanas va plantejar convocar a Robert Sherwood, el guionista, pel contingut sospitós de certes escenes, però finalment no va arribar a més per la intervenció directa deSamuel Goldwyn, un dels creadors de la MGM, i amic íntim de Sherwood.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada