dilluns, 31 de març del 2014

TARDA PER A MELÒMANS Conferencia llengua, cantants i seducció per FRANK DUBÉ i Cicle de documental musical, amb "TO DE RE PER A MANDOLINA I CLARINET: LA HISTÒRIA DE L'ONA LAIETANA (1974-1978)" (Jordi Turtós i Àngel Leiro).Diumenge 13 d’abril, a partir de les 18.00h


18.00h Conferencia llengua, cantants i seducció per FRANK DUBÉ.
La conferència Llengua, cantants i seducció és una autocrítica molt constructiva però molt dura sobre la mentalitat que ha imperat i impera encara dins el món de la música cantada en català. L’absència gairebé absoluta de Glamour i Seducció dels nostres representants artístics ens aïlla com a poble del context humà Occidental en aquest camp i que de rebot, ens afecta a tots els catalans. Exposarà amb documentació i projecció de vídeos, l’estudi que ha realitzat després de treballar-hi molts anys.


Frank Dubé, Diplomat pel Conservatori Superior de Música del Liceu. Fou deixeble del compositor, pedagog i musicòleg Cristòfor Taltabull, fins la seva mort. Actual President de l’Associació d’Alumnes i Exalumnes del Conservatori del Liceu. 



Cicle de documental musical, amb "TO DE RE PER A MANDOLINA I CLARINET: LA HISTÒRIA DE L'ONA LAIETANA (1974-1978)" (Jordi Turtós i Àngel Leiro).

Produït per l'equip del programa Sputnik i estrenat al festival In-Edit 2011, el documental recorre la història d'una escena musical que, al voltant de la mítica sala Zeleste de Barcelona, va reunir artistes com Jaume Sisa, Iceberg, Orquestra Plateria, Companyia Elèctrica Dharma o Gato Pérez. La pel·lícula aplega músics moderns amb protagonistes de l'època per desvetllar l'essència i l'herència d'una època irrepetible de la música de casa nostra. (51 min)

Entrada lliure

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada