dimecres, 30 d’abril del 2014

PROGRAMACIÓ MAIG 2014

Divendres 2 de maig, a les 19.30h
Commemoració del 83è aniversari de la Segona República “EDUCACIÓ I REPÚBLICA” amb el passi del documental "Els mestres catalans de la guerra a l'exili" i tot seguit, xerrada col·loqui amb Agustí Corominas i Irene Balaguer.


Aquest any, el Centre ha pensat que cal recordar un dels pilars del què va ser el fet republicà, l'educació. Per fer-ho hem convidat a l’Agustí Corominas pedagog, cineasta i autor del documental "Els mestres catalans de la guerra a l'exili" i amb la presidenta de l'Associació de Mestres Rosa Sensat, Irene Balaguer.
Organitza: Plataforma per la República.
Entrada lliure


Dissabte 3 de maig, a les 20.30h  SOLÉ EN CONCERT. GRAVACIÓ DEL DISC EN DIRECTE DE CANÇONS DE TAVERNA SOBRE CALDES DE MONTBUI

Un dia històric per al Centre, que serà escenari per primer cop de la gravació d'un disc en directe; serà, a més, el primer disc de cançons sobre Caldes que s'ha fet mai. Vine i canta!
+ info www.solemusic.cat
Entrada socis 3 € simpatitzants 5€



Dissabte 10 de maig, a les 20.00h
Concert amb JULIÁN MAESO (Rock - Blues)
Veterà en l’escena musical espanyola en bandes com The Blackbirds, Speaklow, The Sunday Drivers o The Sweet Vandals i com músic en les gires de M-Clan i Quique González. Considerat un dels músics de major prestigi d'Espanya, Julián Maeso ens presentarà el seu últim disc ‘One way ticket to Saturn’ . Amb aquest disc Julián Maeso ha tornat a envoltar-se de grans col·laboradors, enregistrat entre el desembre i febrer passats i produït novament per Sergi Fecé (Loquillo y los Trogloditas, Gato Pérez…). El multiinstrumentista i compositor deslliga una mescla d’estils que es succeeixen amb rapidesa i naturalitat: rock, country, funk i fins i fins i tot jazz. La seva veu torna a sonar poderosa a vegades acompanyada per la guitarra i enlluernadors cors amb reminiscències gospel, encara que aquesta vegada la seva aportació instrumental s'ha reduït a l'òrgan Hammond i a la guitarra.
+ info www.julianmaeso.com
Entrada socis 7 € simpatitzants 10€

 

Dimecres 14 de maig, a les 19.30h
PARLEM D'HISTÒRIA amb Assumpta Montellà "115 dies a l'Ebre" El sacrifici de la Lleva del biberó

El cicle Parlem d’història ens torna a portar a l’escriptora i historiadora Assumpta Montellà, aquest cop ens parlarà de la batalla de l’Ebre mitjançant el llibre “115 dies a l’Ebre”. 115 són els dies que va durar la batalla més decisiva de la Guerra Civil, la més aferrissada, dolorosa i irracional de la nostra història contemporània. Un enfrontament a la ribera de l’Ebre que avui evoca pors, angoixes, ideals perduts,
famílies trencades i més de 30.000 víctimes entre els dos bàndols. 115 dies protagonitzats per homes corrents i soldats primerencs, herois tots ells. Molts d’aquests herois van formar part de la Lleva del Biberó i alguns encara poden donar testimoni d’allò que van viure. Assumpta Montellà ha volgut recollir les seves paraules per a la posteritat en aquest llibre.
Entrada lliure



Dijous 15 de maig, a les 19.00h
Acte final de la campanya del MULTIREFERÈNDUM

L'Acte final de campanya del Multireferèndum amb la presentació de l'argumentari en favor i en contra per part dels col·lectius organitzadors.
+ info www.multireferendum.cat
Entrada lliure 



Dissabte 17 de maig, a les 18h i a les 19h
Fira de titellaires Romà Martí presenta: “El circ de les puces” (Puces Cirkus Moner) de la Cia Teia Moner.


Vet aquí un espectacle de titelles el·líptics. O, dit en paraules més correctes, de titelles tan minúsculs que ni es veuen. I és en aquesta visibilitat invisible dels
personatges protagonistes on rau tota la gràcia del muntatge, sens dubte un dels més rodons i impactants d’aquesta titellaire de llarg alè i amples registres que és Teia Moner.
Organitza: Ajuntament de Caldes de Montbui
Entrada 1€


Diumenge 18 de maig, a les 17.30h
Cicle de documental musical, amb RADIOHEAD: Meeting People Is Easy. Dirigit per Grant Gee (1998) 95min VOSC.


“Meeting People Is Easy” és un documental, dirigit per Grant Gee, que segueix la banda britànica Radiohead durant la seva reeixida gira mundial realitzada durant el 1997, en la qual promocionaven l'àlbum OK Computer. Fou nominat al premi Grammy del 2000 com a Best Long Form Music Video.

Entrada lliure
 

Dimecres 21 de maig a les 19.00h
Jornades “INDEPENDÈNCIA PER A QUÈ?”


Entorn els diferents i possibles escenaris que s'esdevenen amb la convocatòria del Referèndum el 9N. Xerrada a càrrec de l'escriptor Julià de Jòdar, el posterior debat i les conclusions a les que s'arribi, serviran per aportar material a la 2a Trobada per la Unitat Popular.

+info www.quinaindependència.wordpress.com

Entrada lliure


 
Divendres 23 de maig a les 20.30h
Concert amb ALBA BIOQUE & MICU RODERGAS (Rumba catalana)


L'estiu ja treu el nas i que millor que celebrar-ho amb una mica de Rumba catalana de la mà de l'Alba Bioque, L'Alba va actuar l'any passat al Centre com a vocalista del grup Tenderete (Flamenc Fusió) en aquell concert ens va fer vibrar amb la seva impressionant veu. En aquesta ocasió l'Alba vindrà acompanyada de MICU Rodergas que també ens va
visitar fa un temps i ens va regalar una fantàstica nit de rumba.

Entrada socis 3€ simpatitzants 5€



Dissabte 24 de maig a les 18.30h
Presentació del número 12 del Tast de Lectures i exposició de gravats.

Una edició especial amb gravats originals a les cobertes i fets per artistes del Taller d'Art Monolo Hugué. Tot el procés creatiu dels gravats és el fil conductor de l'exposició que conjuntament amb els autors i autores dels gravats s'inaugurara en l'espai expressions.

Organtiza: Grup Obert d'Escritura del Centre i Taller d'Art Manolo Hugué.

Sessió literària de “MICRO OBERT”

Com de costum al Centre regularment es realitza
una sessió de “MICRO OBERT”, on els assistents podran començar a llegir en veu alta els textos literaris que desitgin; propis o aliens, en torn obert, estil lliure i en la llengua en què hom es senti més còmode.

Organitza: Grup Obert d'Escritura del Centre.

Entrada lliure


Diumenge 25 de maig a les 18.30h
Cinema al Centre amb HIGH MOON (solo ante el peligro) de Fred Zinnemann (1952) VOSE, 80 min.


Pel·lícula premiada amb 4 Oscars, amb Gary Cooper i Grace Kelly.

Entrada lliure




Divendres 30 de maig a les 20.30h
Concert amb ORIOL TRAMVIA (Cançó d’autor)


Presentació al Centre del nou disc “El 7” del mític músic català Oriol Tramvia, aquest disc és un directe enregistrat el dia 13 de maig del 2011 en el Centre Artesà Tradicionarius de Gràcia.

+info www.orioltramvia.net

Entrada socis 3€ simpatitzants 5€


ESPAI EXPRESSIONS

Exposició de gravats sobre el número 12 del Tast de Lectures. Del 24 de maig al 10 de juny.

El grup obert d'escriptura del Centre mensualment pública el “Tast de Lectures”, el número 12 és una edició especial amb diferents gravats realitzats per artistes del Taller d'Art Manolo Hugué. Tot el procés creatiu dels gravats és el fil conductor de l'exposició.

Organitza: Grup Obert d'Escritura del Centre i Taller d'Art Manolo Hugué.

Entrada lliure

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada