dimecres, 27 d’agost del 2014

PROGRAMACIÓ SETEMBRE 2014

                       Divendres 5 de setembre, a les 20.30h

Concert amb EL SOBRINO DEL DIABLO (cançó satírica)
El Sobrino torna al Centre per tal de presentar el seu últim disc titulat FRANKENSTEIN, amb aquest disc segueix en la seva línia habitual de sàtira sociopolítica amb tocs d'humor surrealista i el sarcasme com a mitjà. Reempren alguns temes que solen integrar el seu imaginari: el terror, l'influència dels mass-media, l'història o les etimologies falses, tot això amb un esperit al mateix temps “loser” i reivindicatiu.
Entrada socis 3€ simpatitzants 5€ 







Divendres 12 setembre, a les 20.30h

Concert amb ERM, presentant: Història certa d'Abel Costafreda
El dissabte sant del 1981 va aparèixer mort en estranyes circumstàncies el jove i prometedor poeta de Rajadell (Bages), Abel Costafreda Duran. Un crim irresolt, conegut popularment com el crim dels amants de Rajadell, que va sacsejar la Catalunya que sortia del franquisme. Trenta tres anys més tard, l'assassinat del jove poeta bagenc ha servit de punt de partida al músic David Pérez Barrachina-Erm per bastir Història certa d'Abel Costafreda.  Una crònica sentimental, a cavall entre el pop-rock i la cançó d'autor, sobre la incomprensió i la recerca de la pròpia identitat en un entorn socio-polític advers. Amb el fil conductor d'unes lletres explícitament narratives i l'acompanyament de les imatges del documental Abel Costafreda, cas obert (David G. Camps) l'autor torna al Centre per presentar-nos el seu nou disc i, al mateix temps, convidar-nos a fer un exercici de memòria històrica.
+info:
Entrada socis 3 €, simpatitzants 5 €


Diumenge 14 de setembre, a les 18.30h
Cinema al centre amb VIVIR ES FACIL CON LOS OJOS CERRADOS de David Trueba 2013

Vivir es fácil con los ojos cerrados és una pel·lícula espanyola de 2013 escrita i dirigida per David Trueba. Aquesta és la novena pel·lícula que el director madrileny dirigeix i que escriu el seu guió. En aquest cas, s'inspira en una història real que va succeir l'any 1966 a Almeria, quan John Lennon va visitar la ciutat andalusa amb motiu del rodatge de la pel·lícula How I Won the War. El títol va ser tret de la lletra de la cançó Strawberry Fields Forever ("Living is easy with eyes closed"). La pel·lícula barreja imatges pròpies del film, intercalades amb imatges d'arxiu dels Beatles i de Lennon rodant a Almeria. Es va estrenar el 31 d'octubre de 2013.Entrada lliure





Dimarts 16 setembre, a les 19.30h

Presentació del darrer volum de la revista VALLESOS que versa sobre els 75 anys del final de la Guerra Civil.
El número 7 de la revista documenta la retirada republicana, l'ocupació franquista i la imposició del nou règim feixista als pobles i ciutats del Vallès. Aquesta edició relata fets com ara els darrers bombardejos feixistes tràgics, el reagrupament de les Brigades Internacionals a la Garriga, l'explosió mortal d'un camió de l'exèrcit republicà a Llinars, l'establiment de la Legió Còndor de Hitler a Sabadell, el retorn dels amos a les fàbriques a Terrassa, les primeres grans concentracions falangistes a Granollers o l'execució d'alcaldes republicans de Parets i Mollet, entre d'altres. L'Acte comptarà amb la presència i participació del historiador Josep M. Solé i Sabaté, de Joan Villanueva i la professora Marta Barceló.
Entrada lliure



Divendres 19 setembre, ales 20.30h

Concert amb THE TANGERINE TREE (Folk jazz)
La cantant Rocío Faks conjuntament amb Jordi Morales (contrabaix i veu) i Sebastià Burguera (guitarra acústica i veu) ens presenten el projecte Tha Tangerine Tree. El Repertori del grup està composat en la seva majoria per temes de música folk americana amb cançons de Paul Simon, Erin Bode, Joni Mitchell i composicions originals del grup. Temes que van des de la música irlandesa i el jazz però sempre mantenint el color principal del folk.
Entrada socis 3 €, simpatitzants 5 €











 



Diumenge 21 setembre, a les 18.30h

Cicle de Cinema històric contemporani amb “L'AMERICÀ IMPASSIBLE”


El grup del taller d'història contemporània del Centre ens proposen aquest cicle amb pel·lícules que parlen i ens ajuden a reflexionar sobre diferents episodis de la història del món més recent. El cicle comença amb el film “L'Americà impassible”.
L'americà impassible (a l'anglès original The Quiet American) és una pel·lícula estrenada el 2002, adaptació de la novel·la del mateix nom de Graham Greene. Va ser dirigida per Phillip Noyce i protagonitzada per Michael Caine, Brendan Fraser, i Do Thi Hai Yen.La versió del 2002 de The Quiet American, per contrast amb la versió de 1958, descriu el final original de Greene i el tractament de principal personatge, l'americà Pyle. Com la novel·la, la pel·lícula il·lustra la culpabilitat moral de Pyle promovent intrigues dins del govern de Vietnam del Sud. Anant més enllà de l'obra original de Greene, la pel·lícula va fer servir un muntatge final amb imatges superposades de soldats americans de les dècades de la del Guerra del Vietnam.Michael Caine va ser nominat per l'Oscar al millor actor.
Entrada lliure




Divendres 26 setembre, a les 20.00h

Conferència “ENTENDRE I DESCODIFICAR LA MALALTIA” a càrrec de CARME ARRUFAT DALMAU  

(Llicenciada en filosofia, infermera, màster en art teràpia, máster en hipnosis ericksoniana i en p.n.l., escriptora, diplomada en descodificació biológica i psicogenealogia, formadora i assessora de professorat)
Fins que l’inconscient no es faci conscient, el subconscient seguirà dirigint la teva vida i tu l’anomenaràs “destí”. Carl G. Jung. Es tracta de contemplar l’ésser humà com a un tot, que va més enllà de la simptomatologia. Diu Jung: “La malaltia és l’esforç que fa la biologia per guarir-nos”. La descodificació Biològica és una perspectiva que pot aportar idees noves, des de la qual podem contemplar amb una altra mirada el mapa de la salut.
Entrada lliure



Diumenge 28 setembre, a les 19.00h

Presentació de la pel·lícula OMBRES
 dirigida per Enric Vilageliu i escrita per Alba Nogueras
'Ombres' és el primer llargmetratge del jove vallesà Enric Vilageliu. La pel·lícula, una de les 3 finalistes del concurs "Idees joves" de RNE, ha despertat gran expectació a bona part de Santa Eulàlia de Ronçana. La idea original va sorgir a partir de la novel·la escrita per Alba Nogueras com a treball de recerca de segon de batxillerat, titulada 'I només era la seva ombra'. L'adaptació del guió va començar a finals de batxillerat, amb un rodatge que no va començar fins el juliol de 2013.
Entrada lliure



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada