divendres, 18 de setembre del 2015

TACA'M 28ena edició



Benvolguts gent de teatre.

Certament, ja hi tornem a ser, com aquell qui no vol la cosa tornem a trobar-nos al Taca'm. En diem tornem perquè som molts els què ens coneixem, els que hem conegut  coneixerem en aquesta 28ena edició. És així! No sabem del cert, encara que ens ho pensem, que veniu al Taca'm i a Caldes amb ganes, amb la il·lusió aquella del primer dia,així ho esperem i perquè sigui així treballem.

Sou a casa vostra, tingueu-ho clar! Encara que no en sapiguem més, encara que fallem,us volem donar una càlida benvinguda a vosaltres, guardians, com nosaltres, de les essències associatives, de valors i de caràcters que configuren aquells anhels que tothom cerca en aquests temps, com a mínim convulsos. Som amics perquè compartim aquests valors, perquè ens movem a l'hora que critiquem i cerquem la llum en un espai de foscor on pocs la cerquen i menys l'aconsegueixen. Sabeu i sabem del cert, que la llum és en tot allò que fa el ciutadà com a ciutadà i pel col·lectiu, i d'això els grups de teatre en sabeu un niu. A l'hora que perdeu el son, els diumenges, les vespres, les hores en quelcom com el teatre, realitzeu, engrandiu, modifiqueu l'entorn, el poble, la nació.

Aquest fet, gràcies als déus, als tècnics, als economistes, als opinaires de saló, els desquadra; per tant, només el fet de fer quelcom associatiu, voluntari i activista, ja te un valor que va més enllà de qualsevol apreciació artística. Nosaltres, des del Centre fa 150 anys que desquadrem molts esquemes, que tenim aquella voluntat de transformar, que volem tenir molt clar que el fet associatiu és la veritable articulació de la ciutadania vers les qüestions públiques de país. No estem tant lluny d'aconseguir un avenç important, no ja com a país si no com a ciutadans que volem llibertat.

En aquest sentit transformador, i amb esforç cal que us fem partícips de les coses de casa, dels esforços que fem des del Centre per a recuperar espais. Els companys més vells us podeu recordar de la sala de teatre, de les promeses que us hem fet, d'un espai perdut en el temps. Continuem recuperant, arrencant del temps espais de ciutadania, en forma d'arranjament de coberta del teatre i de la façana, comencem a plantejar com es recupera un espai escènic. En aquest punt estem, en un punt complicat i a l'hora molt engrescador al veure que altres ciutadans prenen el relleu dels nostres antics a l'hora de gestionar espais comuns.

En aquest punt arribats, fins i tot us demanarem, als grups ajuda: ajuda per a recuperar un espai escènic. Com? Aquell voluntari que pot aportar sapiència a l'hora d'imaginar-ho, aquell focus que no es fa servir... aquelles cametes que estan en un racó... les politges que es van canviar...aquella barra que ha aparegut per art de màgia, això! Us demanem la vostra màgia!

La màgia que aporteu dia rere dia a l'antic art de Talía!

Si els antics grecs inventaren el teatre, francament és perquè inventaren la democràcia, la filosofia, la lírica i la política. Per tant; el teatre és tant necessari com les altres eines per esdevenir més lliures, més ciutadans i més persones.

Això vosaltres ho feu possible.

Moltes gràcies!

Salut i república!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada