dimecres, 23 de maig del 2012

La Festa del Centre, més de 140 anys fent història


El Centre Ateneu Democràtic i Progressista celebra la Festa del Centre els dies 25, 26 i 27 de maig per commemorar els més de 140 anys d’història. Aquesta celebració és hereva de la “festa del soci” organitzada l’any 1977 amb la recuperació de l’entitat, que a la vegada entroncava amb altres festes similars que s'havien celebrat en etapes anteriors. Amb la nova etapa de l'espai social del Centre, s'aposta també per recuperar la festa com a senyal d'identitat i com una oportunitat per enfortir el projecte comú que hi basteixen les diferents entitats o seccions.

Per celebrar la Festa del Centre, l’entitat ha preparat un cap de setmana farcit d’actes de tot tipus amb protagonistes vinculats a Caldes i amb activitats organitzades per les entitats adherides al Centre. El programa comença divendres 25 de maig amb la presentació del llibre “Barcelona, del rock progresivo a la música layetana y Zeleste”, escrit pel calderí Àlex Gómez Font. L’acte es clourà amb un concert d’Emili Baleriola Jazz Rock Trio. Durant el dissabte hi haurà una sessió de meditació, una xerrada sobre malbaratament alimentari, un espectacle familiar en homenatge a Xesco Boix, una jornada d’instal·lació de software lliure, un recital poètic i el sopar de lliurament dels premis del 24è Concurs de Teatre Amateur TACA’M. El dia acabarà amb una sessió musical amb TRIMENIDIJEIS. El diumenge serà el torn dels escacs, d’un concert de la Coral del Centre, d’un dinar popular i de la xerrada “Viatge a la utopia” a càrrec de Jose Luis Oyon amb exposició dins el cicle Nòmades.

Programa FESTA DEL CENTRE

- DIVENDRES 25 de MAIG
20.00 h PRESENTACIÓ del LLIBRE "Barcelona, del rock progresivo a la música layetana y Zeleste" (Editorial Milenio) a càrrec de l’autor, el calderí ALEX GÓMEZ FONT. Amb la participació de Karles Torra, crític musical i autor del pròleg, i Emili Baleriola, guitarrista i compositor, membre dels grups Màquina!, Orquestra Plateria, Música Urbana i Jaume Sisa.
L’acte és tancarà amb MÚSICA en directe d’Emili Baleriola Jazz-Rock Trio presentant el seu disc “Jazz Rock Trio”. Emili Baleriola (guitarra), Vicenç Mas (baix) i Raimon Iniesta (bateria).

- DISSABTE 26 de MAIG
9.30 h  TROBA EL TEU CENTRE. Meditació oberta  a càrrec de Cristina Mompeat, terapeuta corporal
10.00 h ESMORZAR i XERRADA sobre “Malbaratament alimentari” a càrrec de Patricia Giménez (org. Associació de Consumidors Ecològics El Rusc)
12.00 h ESPECTACLE FAMILIAR en homenatge a XESCO BOIX a càrrec de Fèlix de Blas
17.00 h Presentació sistema operatiu lliure UBUNTU 12'04 LTS i jornada d’instal·lació de software lliure (org. Calderins pel programari lliure)
19.00 h RECITAL POÈTIC “Les nostres veus”, amb la col·laboració de la Casa dels Poetes i Dones creatives del Vallès.
21.00 h SOPAR i LLIURAMENT DE PREMIS del 24è Concurs de Teatre amateur TACA’M a Can Rius
23.00 h Festa al Centre amb els TRIMENIDIJEIS


- DIUMENGE 27 de MAIG
9.00 h TORNEIG D’ESCACS Sistema Masnou obert a tothom (org. Club Escacs Caldes)
13.00 h CONCERT de la Coral del Centre
14.00 h DINAR POPULAR (entrades anticipades a 10 € al Cafè del Centre)
18.30 h CICLE NÒMADES:  xerrada“Viatge a la utopia” a càrrec de Jose Luis Oyon i presentació de l’exposició "¡Cataluña termina aquí! ¡Aquí empieza Murcia!" del col·lectiu SITESIZE.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada