dilluns, 3 de febrer de 2014

Concert amb JUAN MANUEL GALEAS (Flamenc fusió), el divendres 7 de febrer a les 20.30h


El compositor i vocalista ens presenta la seva darrera creació, Casa Pavón, una combinació musical que agrupa una base flamenca amb matisos de jazz i influències de rock i blues. Tangos, bulerías, tientos, sevillanes i temes interpretats en català, on es reflecteix la possibilitat de combinar el soniquete amb la lliure interpretació lingüística.


Biografia

Juan Manuel Galeas: Neix a Barcelona el 1970, de pares andalusos. Català de naixement i andalús de vocació. Juan Manuel creix amarat de la història dels seus pares, marcada per la guerra, la postguerra i la fam, però també per l’art flamenc. Els primers anys de la seva vida transcorren al barri del Carmel, en carrers de terra, festes de veïns, col • legis de capellans, bales, baldufes, xurros i mitjanes mànigues. 

Als 16 anys comença a compondre les seves primeres lletres. Els primers acords sonen quan es reuneixen 4 amics en el baix d’una casa i formen un grup per començar a descobrir el camí musical que a dia d’avui porta el seu propi nom. La vida el porta a descobrir en profunditat el cant flamenc. 

Recolzat per les seves arrels, decideix estudiar i aprendre aquest art. Descobreix-hi una autèntica passió que perfecciona al “Taller de Músics” de Barcelona amb la cantaora Mari Carmen Corpas i prenent com a referència i profunda admiració a Enrique Morente, Miguel Poveda, Maite Martin, entre d’altres. Des de llavors, va viatjant per la mateixa via amb els dos trens, el del flamenc i el del cantautor. 

El 2004 diversos músics de diferents nacionalitats formen “Lumbre”, una fusió de coneixements musicals que provenen del jazz, la Bossanova, el flamenc, el rock i que vesteixen les lletres de Juan Manuel. El 2008 després que Lumbre s’apagués, va arribar “Aguazero” per continuar donant-li vida als textos en paper que esperen en un calaix ja molts altres que en la quotidianitat del dia va escrivint. Després de guanyar el tercer premi de cantautors d’Horta-Guinardó i el premi “Terra i cultura 2011″ (Lluís Llach), amb el poema musicat del poeta Miquel Martí i Pol, “Em declaro vençut”. Joan Manuel comença a treballar amb el seu propi nom. Això l’ajuda a donar més sentit i personalitat a la seva feina. La seva música és un corrent d’històries viscudes i somiades. Una brisa del sud que t’acaricia, sabor del mediterrani, un aire fresc, una empenta de veu que et porta a viure cadascuna de les seves lletres. T’ofereix refugi per riure, somiar, cantar i troba la manera de fer de les seves lletres, les teves.

Formació

Juan Manuel Galeas (veu i lletres)
José Santiago "el Chote" (guitarra)
Pol Sabata (percussió)
Daniel Bolsa (baix)
Fran (flauta travessera)


Vídeo

+ info myspace.com/juanmanuelgaleas

Entrada socis 3 € simpatitzants 5€

Cap comentari:

Publica un comentari